Rönkä Aito Poronkäristys tuo aidon Lapin makuelämyksen vaivattomasti kotipöytään perinteisellä, hitaasti kypsennetyllä reseptillä. Poimi tästä paras poronkäristysohje talteen!
Poronkäristys on kuulunut pohjoissuomalaiseen ruokapöytään jo ennen kuin ruokaa on pöytien ääressä täällä nautittu. Rönkä Aito Poronkäristys noudattaa lappilaista periaatetta, jonka mukaan ohueksi vuoltu käristys tehdään puhtaasta poronlihasta, parhaita osia käyttäen. Koska me olemme helpottaneet aidon poronkäristyksen valmistusta vuolemisen osalta, sinulle jää ainoastaan käristyksen kypsentäminen!
Perinteisen reseptin mukaan poronkäristys kypsennetään hitaasti, jotta liha säilyttää mureutensa ja herkullisen makunsa. Näin syntyy tuhti ja täyteläinen ruoka, joka lämmittää niin arjessa kuin juhlassakin.
Rönkä Aito Poronkäristys tarjoaa sinulle aidon Lapin makuelämyksen helposti ja nopeasti – juuri niin kuin kotiruoan kuuluukin olla: vaivatonta, maukasta ja täynnä perinteitä.
1Kuumenna valurautapata tai paksupohjainen kattila kuumaksi. Lisää reilusti voita ja Rönkä Aito poronkäristys ja kypsennä kauttaaltaan ruskeaksi. Pienennä padan lämpöä ja lisää suolaa sekä katajanmarjoja. Hauduta käristystä matalalla lämmöllä perunamuusin valmistamisen ajan (tai pidempään, mikäli haluat erityisen mureaa käristystä).
2Kuori puikulaperunat ja keitä hiljalleen pehmeiksi, jotta saat niistä ihanan pehmeän muusin. Käytä muusiinkin reilusti voita, täysmaitoa sekä suolaa maun mukaan. Tarjoile puolukkahillon kera!
3Jos haudutat käristystä pitkään, muista aina välillä tarkistaa nesteen määrä padassa, jotta käristys ei pääse kuivumaan. Lisää loraus vettä, mikäli lihat alkavat vaikuttaa liian kuivilta.