Erä­tu­lien juh­la­kä­ris­tys

Erätulien juhlakäristyksesä yhdistyvät laadukas Rönkä käristys, pekoni, sipuli, sinappi ja tumma olut. Tarjotaan smetanan ja puikulaperunoiden kanssa.

Jaa kavereille tai tulosta:

Erä­tu­lien juh­la­kä­ris­tys

Tummasta oluesta saat ryhtiä käristyksen liemeen, ja maltaisuus taittuu hienoiseksi makeudeksi käristystä haudutellessa. Makean tasapainoa taittamaan on valittu pekonia, hapokasta sinappia sekä täyteläistä smetanaa. Lienee sanomattakin selvää, että tämä yhdistelmä sulaa suussa ja saa aikaan tyytyväisiä hymähdyksiä niin sammalmättäällä kuin valkoisten pöytäliinojenkin äärellä.

Raaka-aineet

  • 400-750 gRönkä Aito Poronkäristys tai Rönkä Poron paistikäristys
  • 0,33 ltummaa olutta
  • 1pkt pekonia
  • Lihaliemikuutio
  • 1sipuli
  • Voita paistamiseen
  • 1 rklsinappia
  • Smetanaa

Rönkä Aito poronkäristys 400g pakaste

Rönkä Poron paistikäristys 750g pakaste

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Kuumenna valurautapata keskikorkealle lämmölle. Jos voi sihahtaa kun lisäät sen pataan, lämpötila on hyvä. Ruskista käristyslihat ja silputtu pekoni voissa. Lisää loppuvaiheessa isoiksi paloiksi pilkottu sipuli ja kuullota vielä hetki.
  2. 2Lisää olut, lihaliemikuutio ja sinappi. Hauduttele pienillä tulilla (tai lieden matalalla lämmöllä) välillä sekoitellen kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
  3. 3Keitä juhlavan aterian kaveriksi puikulaperunat ja asettele jokaiselle lautaselle muutama peruna, reilu kauhallinen käristystä, iso nokare smetanaa ja vaikkapa suolakurkkuja, mikäli niitä repusta löytyy. Kotiolosuhteissa puikulaperunoista voi tehdä täyteläisen muusinkin.
  4. 4Maistuu parhaalta erätulilla, mutta ei jätä kylmäksi ruokapöydässäkään!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Grillattu karitsan kare

Folioperunat grillissä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.