Folioperunat grillissä

Idioottivarma lisuke grillikauteen

Jaa kavereille tai tulosta:

Folioperunat grillissä

Jos aiot grillata pihvejä, filettä tai vartaita grillissä, itse kypsennysvaiheeseen ei yleensä mene kauan. Ota kaikki hyöty irti grillin lämmöstä ja valmista herkullisen täyteläiset perunanyytit grillin epäsuoralla lämmöllä samalla kun kypsennät lihat suoralla, erittäin kuumalla lämmöllä grillin toisella laidalla!

Raaka-aineet

  • 16-20kesäperunaa
  • 150 gRönkä Poron kylmäsavurouhetta
  • 100 gcheddaria
  • 4valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa

Rönkä Poron kylmäsavurouhe 90g

Rönkä Poron kylmäsavurouhe 1kg pakaste

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Ota foliosta 4 isoa palaa neljää folionyyttiä varten. Puolita tai lohko perunat kulhoon, kaada päälle loraus oliiviöljyä, murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja lisää savupororouhe sekä raastettu cheddar. Sekoita hyvin.
  2. 2Lusikoi perunaseos foliopalojen päälle ja tee niistä nyyttejä, joiden päällä on pieni ilma-aukko höyryn ulos pääsemiseksi.
  3. 3Kuumenna grilli keskilämmölle epäsuoraa kypsennystä varten: hiiligrillissä kasaa kuumat hiilet grillin toiseen laitaan, kaasugrillissä sytytä vain toisen laidan polttimet.
  4. 4Nosta perunanyytit vastakkaiseen laitaan ja sulje kansi. Kypsennä nyyttejä 20-30 minuuttia ja tarkasta välillä yhdestä nyytistä, että perunat ovat kypsiä.
  5. 5Tarjoile muiden grilliherkkujen lisukkeena! Savupororouhe sopii hyvin myös kalan kumppaniksi, joten mahdollisuudet ovat rajattomat!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Grillattu karitsan kare

Folioperunat grillissä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.