Perinteisen liha-perunasoselaatikon sukulainen, jossa on makeutta tuomassa myös bataattia. Mascarpone tuo vielä ylimääräisen lisän jo valmiiksi pehmeän makuiseen ja täyteläiseen laatikkoruokaan.
Perinteisen liha-perunasoselaatikon sukulainen, jossa on makeutta tuomassa myös bataattia. Mascarpone tuo vielä ylimääräisen lisän jo valmiiksi pehmeän makuiseen ja täyteläiseen laatikkoruokaan.
1Kuori bataatit ja perunat ja keitä niitä runsaassa vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet.
2Kuumenna paistokasari keskilämmölle, lisää öljyä ja kuullota sipulisilppua, kunnes sipuli alkaa olla hieman läpikuultavaa.
3Lisää jauheliha sekä murskatut valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kauttaaltaan.
4Lisää tomaattimurska, laakerinlehti, lihaliemi sekä mausteet makusi mukaan. Lisää joukkoon myös silputtu persilja. Jatka hauduttamista matalalla lämmöllä 15-20 minuutin ajan.
5Valuta vesi pois perunoista ja bataateista. Soseuta ne sähkövatkaimella tai käsisurvimella ja sekoita joukkoon mascarpone. Jos sose on liian paksua, lusikoi joukkoon hieman lientä pannulta. Mausta suolalla ja pippurilla.
6Esilämmitä uuni 200°C asteeseen.
7Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada sen pohjalle jauhelihakastike. Lusikoi kastikkeen päälle bataatti-perunasosetta, ripottele pinnalle pankojauhoja tai korppujauhoja ja heitä päälle muutama pieni voinokare.
8Paista vuokaa uunissa n. 15 minuutin ajan kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
9Tarjoile suolakurkkujen ja raikkaan salaatin kera!