Tämä maukas ja täyteläinen käristyspiirakka valmistetaan kotimaisesta Rönkä Aito Poronkäristyksestä, joka saa seurakseen sipulia, kantarelleja ja purjoa.
Tämä maukas ja täyteläinen käristyspiirakka valmistetaan kotimaisesta Rönkä Aito Poronkäristyksestä, joka saa seurakseen sipulia, kantarelleja ja purjoa. Täyte viimeistellään kermaisella kananmunaseoksella ja pinnalle ripoteltavalla mozzarellajuustolla, joka tuo piirakkaan herkullisen paistopinnan. Piirakka on helppo valmistaa ja sopii erinomaisesti tupaantuliaisiin, juhlapöytään tai viikonlopun tarjoiluihin. Täyteläinen makumaailma ja laadukkaat raaka-aineet tekevät tästä poropiiraasta ylellisen mutta helpon tarjottavan.
1Voit valmistaa piirakkapohjan itse tai käyttää kaupan valmista suolaisille piirakoille tarkoitettua pohjaa. Kauli pohja sopivan kokoiseksi täyttämään n. 30 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä piirakkavuoka. Voitele vuoka kevyesti ja painele taikina vuoan pohjalle sekä sen reunoille.
2Esipaista piirakkapohjaa 200°C asteessa n. 10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.
3Ruskista käristys pannulla voissa. Ruskistamisen loppuvaiheessa lisää silputtu sipuli sekä karkeasti pilkotut kantarellit ja hauduta kannen alla, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku.
4Lisää täyte piirakkapohjan päälle. Halkaise purjo ja leikkaa siitä ohuita siivuja, lisää ne käristyksen päälle.
5Sekoita kulhossa crème fraiche, munat sekä maito. Lisää joukkoon hieman suolaa ja kaada seos täytteiden päälle tasaisesti. Levitä mozzarellaraaste piirakan päälle ja paista vielä 200°C asteessa kunnes juusto on kauniin kullanruskeaa.