Korealaistyylinen makea-tulinen jauhelihakastike (”Sticky Korean Beef”), joka valmistetaan soijakastikkeesta, fariinisokerista/hunajasta ja mausteista. Nopea ja helppo ruoka, joka tarjotaan jasmiiniriisin kanssa ja koristellaan kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Somessakin trendaava ”Sticky Korean Beef” on hurjan helppo ja uskomattoman maistuva kumppani riisin kanssa, eikä sen valmistamiseen kulu aikaa varttia enempää! Tahmeus ja makeus tulevat fariinisokerista tai hunajasta, joiden väliltä voit valita ihan oman mieltymyksesi mukaan.
Makean ja tulisen yhdistelmä onkin aasialaisista resepteistä tuttu, eikä tässä ole lainkaan hullumpi eväs, jonka voit valmistaa etukäteen työlounaaksi tai annostella valmiiksi rasioihin koulusta kotiin tuleville nälkäisille koululaisille tai opiskelijoille.
Chilijauheen määrä tässä reseptissä on maltillinen, mutta jos pidät mausteisesta ruoasta niin voit huoletta lisätä chilijauhetta enemmänkin tai jopa vaihtaa sen tuoreisiin, tulisiin chileihin.
1Ruskista jauheliha sekä hienonnettu valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää valkosipuli vasta ruskistuksen loppuvaiheessa jotta se ei pala kitkeräksi.
2Sekoita kulhossa soijakastike, fariinisokeri/hunaja, seesamiöljy, inkiväärijauhe sekä chilijauhe. Kaada seos jauhelihan sekaan ja kiehauta nopeasti. Älä jatka kuumentamista enää pidempään, sillä tarkoituksena ei ole kuivattaa jauhelihaa! Kun koostumus on kosteahko ja tahmea, mutta ei enää nestemäinen, voit siirtää pannun pois liedeltä.
3Silppua kevätsipulin varret n. ½ sentin renkaiksi ja ripottele ne seesaminsiementen kera jauhelihan päälle.