Patongit poronkäristyksestä

Poronkäristys on monipuolisempi raaka-aine kuin kuvitella saattaa. Murea ja ohueksi viipaloitu liha käy loistavasti niin tortilloiden kuin patonkienkin täytteeksi, kunhan nestettä on rajoitetusti. Liian kostea käristys kastelee leivän ikävästi, joten tässä reseptissä pyritään mahdollisimman kuivaan lopputulokseen.

Jaa kavereille tai tulosta:

Patongit poronkäristyksestä

Poronkäristys on monipuolisempi raaka-aine kuin kuvitella saattaa. Murea ja ohueksi viipaloitu liha käy loistavasti niin tortilloiden kuin patonkienkin täytteeksi, kunhan nestettä on rajoitetusti. Liian kostea käristys kastelee leivän ikävästi, joten tässä reseptissä pyritään mahdollisimman kuivaan lopputulokseen.

Raaka-aineet

  • 1Rönkä Poron sisäpaisti (n. 400 g) TAI Rönkä Aito Poronkäristys 400 g
  • 2pitkää patonkia
  • 8paksua siivua goudaa
  • 100 gcoleslawia
  • 4 rklpuolukkahilloa
  • Suolakurkkuviipaleita
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Rönkä Poron sisäpaisti tuore

Rönkä Aito poronkäristys 400g pakaste

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Vuole poron sisäpaistista mahdollisimman ohuita lastuja ja ruskista ne voin kera pienissä erissä valurautapadassa. Kun olet ruskistanut kaikki lastut, mausta käristys suolalla ja pienellä ripauksella mustapippuria. Jos käristys näyttää kuivalta, lisää hieman vettä, mutta älä niin paljon kuin normaalisti käristystä valmistaessasi. Hauduta 15-30 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
  2. 2Jos haluat päästä helpommalla, käytä valmiiksi siivutettua Rönkä Aito Poronkäristystä ja ruskista se samalla tavalla kuin edellä.
  3. 3Paista patongit uunissa ohjeen mukaan, mikäli käytät esipaistettuja leipiä. Muutoin halkaise valmiit patongit pitkittäin, mutta jätä toinen pitkä sivu kiinni ”saranaksi”.
  4. 4Levitä patonkien pohjalle puolukkahilloa ja asettele sen päälle paksut goudasiivut. Lusikoi lämmin käristys patonkien väliin juustosiivujen päälle. Lisää käristyksen päälle coleslawia sekä suolakurkkusiivut. Taita patongit kiinni ja leikkaa niistä kullekin ruokailijalle sopivia pätkiä.
  5. 5Täyttävä lounas, herkullinen iltapala tai poikkeuksellisen kadehdittava retkieväs syntyy hyvin näppärästi!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Rössypottu

Grillattu karitsan kare

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.