Poroleipäset

Juhliin on hyvä varautua näppärillä pikkusuolaisilla ja nämä erinomaiset leipäset sopivat niin jouluun, vappuun, lakkiaisiin kuin syntymäpäivillekin. Kun leikkaat poron kuivalihasta tai kylmäsavustetusta poron ulkofileestä sopivan paksuja siivuja, saat niistä näyttäviä leipäsiä, joissa on runsaasti makua.

Jaa kavereille tai tulosta:

Poroleipäset

Juhliin on hyvä varautua näppärillä pikkusuolaisilla ja nämä erinomaiset leipäset sopivat niin jouluun, vappuun, lakkiaisiin kuin syntymäpäivillekin. Kun leikkaat poron kuivalihasta tai kylmäsavustetusta poron ulkofileestä sopivan paksuja siivuja, saat niistä näyttäviä leipäsiä, joissa on runsaasti makua. Poron kylmäsavupaistisiivut sen sijaan eivät vaadi kuin puolittamisen, jotta saat sopivan määrän herkkua leivän kruunuksi. Suolaisen lihan vastapainona toimii paitsi raikas ja täyteläinen créme fraîche, myös etikkainen sinappi sekä makea hunaja. Tuoreella oreganolla sekä punasipulilla saat vielä lisää syvyyttä makukimaraan, jolloin yhteen suupalaan saadaan runsas kirjo eri makuja!

Raaka-aineet

  • 100 gRönkä Poron kylmäsavupaisti TAI
  • 100 gRönkä Kylmäsavustettu poron ulkofile TAI
  • 100 gRönkä Poron kuivaliha
  • 2-3patonkia
  • Créme fraîchea
  • Sinappia
  • Hunajaa
  • Tuoretta oreganoa
  • 1punasipuli

Rönkä Poron kylmäsavupaisti pala

Rönkä Kylmäsavustettu poron ulkofile

Rönkä Poron kuivaliha

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Siivuta patonki vinottain n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Voit halutessasi paahtaa ne uunissa ennen täytteiden asettamista, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. 2Mikäli paahdat leivät, sivele niille hieman oliiviöljyä ennen 175°C asteisessa uunissa paistamista, jotta saat leipiin kauniimman pinnan.
  3. 3Lusikoi leipien keskelle n. 1 tl créme fraîchea. Valuta sen molemmille puolille reilut nokareet makeaa sinappia ja hunajaa, jotta kahdella haukkauksella nautittavaan leipäseen saa kaksi erilaista ulottuvuutta.
  4. 4Siivuta kylmäsavustettu poron ulkofile tai poron kuivaliha n. 2 mm paksuisiksi siivuiksi ja asettele siivut pystyyn créme fraîchen päälle, jotta saat asetelmasta kauniimman.
  5. 5Leikkaa Poron kylmäsavupaistisiivut keskeltä poikki ja kääräise ne rullalle, jotka asetellaan leipästen päälle.
  6. 6Hienonna punasipuli ja nypi tuoreesta oreganosta lehdet.
  7. 7Ripottele jokaiselle leivälle pieni määrä punasipulia ja muutama oreganon lehti.
  8. 8Koemaista ja tasapainota ainesosien määrät makusi mukaan lisäämällä tai vähentämällä jotain niistä.
  9. 9Asettele tarjolle kauniisti, jolloin nämä kelpaisivat presidentillekin linnanjuhlissa!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Grillattu karitsan kare

Folioperunat grillissä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.