Po­ro­mie­hen sie­ni­pa­ta

Porotkin rakastavat sieniä, joten miksipä et valmistaisi niistä yhdessä maanläheisen makuista poronkäristystä?

Jaa kavereille tai tulosta:

Po­ro­mie­hen sie­ni­pa­ta

Aito poronkäristys tuo mieleen lappilaiset metsä- ja tunturimaisemat, kun taas sienten umami ja metsäinen maku hierovat makunystyröitä pehmeydellään.

Porotkin rakastavat sieniä, joten miksipä et valmistaisi niistä yhdessä maanläheisen makuista poronkäristystä, jossa on lisänä hieman sieniä ja yrttejä. Mikäli kantarelleja ei ole saatavilla, voit käyttää myös tatteja samaan tapaan.

Suppilovahverotkin käyvät, mutta niitä kannattaa laittaa pataan hieman vähemmän, sillä niiden maku on voimakkaampi kuin kantarelleissa tai tateissa.

Raaka-aineet

  • 400 gRönkä Aito Poronkäristys
  • 1sipuli
  • 2 dlkantarelleja
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlrosmariinia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1prk smetanaa
  • 1-2 dllihalientä
  • Voita paistamiseen

Rönkä Aito poronkäristys 400g pakaste

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Ruskista poron käristysliha voissa.
  2. 2Ruskistamisen loppuvaiheessa pienennä lämpöä keskilämmölle ja lisää karkeasti silputut sipuli sekä kantarellit.
  3. 3Kuullota, kunnes sipuli ja sienet pehmenevät.
  4. 4Lisää seuraavaksi mausteet ja sekoita hyvin.
  5. 5Kaada sekaan smetana ja lihalientä, kunnes ainekset peittyvät.
  6. 6Hauduta kannen alla n. tunnin ajan, kunnes liha on upean mureaa.
  7. 7Tarjoile keitettyjen puikulaperunoiden tai perunamuusin kanssa!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Grillattu karitsan kare

Folioperunat grillissä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.