Herkullinen, höyryävä ja upean juustoinen piirakka sopii lähes mihin tahansa tilaisuuteen – viikonloppuihin, juhliin, vieraille tarjottavaksi, omaksi erityisherkuksi arjen piristykseksi. Helppo ja takuulla maistuva täyte on laadukas naudan jauheliha, mutta lisäämällä sen joukkoon hieman poron kylmäsavurouhetta saat vieläkin enemmän ulottuvuutta muutenkin maukkaaseen piirakkaan. Me suosimme tässä tapauksessa ruispohjaa, mutta voit luonnollisesti valmistaa piirakkapohjan haluamallasi tavalla tai käyttää valmista, vaaleampaa suolaista piirakkapohjaa kaupan pakastehyllyltä.
1Ruskista naudan jauheliha kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa joukkoon silputtu sipuli ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Nosta seos jäähtymään hetkeksi ja valmistele piirakkapohja.
2Taputtele piirakkataikina vuoan pohjalle ja töki taikinaan reikiä haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa ohjeen mukaisesti 200°C asteessa 10-15 minuuttia.
3Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat sekä jauhelihatäyte. Lisää joukkoon myös Rönkä Poron kylmäsavurouhetta ja kaavi seos kulhosta esipaistetun piirakkapohjan päälle.
4Ripottele pinnalle mozzarellajuustoa ja asettele lopuksi piirakan päälle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista edelleen piirakkataikinapakkauksen ohjeen mukaan 200°C asteessa n. 30-40 minuutin ajan kunnes juusto on saanut kauniin rusketuksen.
5Anna piirakan jäähtyä n. 15 minuuttia ennen leikkaamista ja tarjoilua, jotta täytteet pysyvät nätisti paikoillaan.