Rukiinen jauhelihapiirakka

Ihanan täyteläinen jauhelihapiirakka saa potkua ruispohjasta sekä poron kylmäsavurouheesta. Kokeile vaivatonta reseptiä ja ihastu!

Jaa kavereille tai tulosta:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Rukiinen jauhelihapiirakka

Herkullinen, höyryävä ja upean juustoinen piirakka sopii lähes mihin tahansa tilaisuuteen – viikonloppuihin, juhliin, vieraille tarjottavaksi, omaksi erityisherkuksi arjen piristykseksi. Helppo ja takuulla maistuva täyte on laadukas naudan jauheliha, mutta lisäämällä sen joukkoon hieman poron kylmäsavurouhetta saat vieläkin enemmän ulottuvuutta muutenkin maukkaaseen piirakkaan. Me suosimme tässä tapauksessa ruispohjaa, mutta voit luonnollisesti valmistaa piirakkapohjan haluamallasi tavalla tai käyttää valmista, vaaleampaa suolaista piirakkapohjaa kaupan pakastehyllyltä.

Raaka-aineet

  • 400 gRönkä Naudan jauheliha 10%
  • 1sipuli
  • 1 rklrypsiöljyä paistamiseen
  • 1rukiinen piirakkapohja (pakaste)
  • 100 gmozzarellaraastetta
  • 100-150 gkirsikkatomaatteja
  • 2 dlkermaviiliä
  • 2kananmunaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Rönkä Naudan jauheliha 10% 400g

Rönkä Poron kylmäsavurouhe 90g

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Ruskista naudan jauheliha kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa joukkoon silputtu sipuli ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Nosta seos jäähtymään hetkeksi ja valmistele piirakkapohja.
  2. 2Taputtele piirakkataikina vuoan pohjalle ja töki taikinaan reikiä haarukalla. Esipaista piirakkapohjaa ohjeen mukaisesti 200°C asteessa 10-15 minuuttia.
  3. 3Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat sekä jauhelihatäyte. Lisää joukkoon myös Rönkä Poron kylmäsavurouhetta ja kaavi seos kulhosta esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  4. 4Ripottele pinnalle mozzarellajuustoa ja asettele lopuksi piirakan päälle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista edelleen piirakkataikinapakkauksen ohjeen mukaan 200°C asteessa n. 30-40 minuutin ajan kunnes juusto on saanut kauniin rusketuksen.
  5. 5Anna piirakan jäähtyä n. 15 minuuttia ennen leikkaamista ja tarjoilua, jotta täytteet pysyvät nätisti paikoillaan.

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Grillattu karitsan kare

Folioperunat grillissä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.