Kanapeet eli canapét ovat mainioita naposteltavia ja rentojen juhlien tuttua sormiruokaa. Pikkuruiset suolapalat sisältävät usein kokoaan suuremman makumaailman, jotta napostelu olisi erityisen mukavaa.
Kanapeet eli canapét ovat mainioita naposteltavia ja rentojen juhlien tuttua sormiruokaa. Pikkuruiset suolapalat sisältävät usein kokoaan suuremman makumaailman, jotta napostelu olisi erityisen mukavaa. On suositeltavaa, että valmistat juhliin tai illanistujaisiin useampia erilaisia kanapeita, jotta vieraat innostuisivat erilaisista makuyhdistelmistä. Vaikka savuporo-kanapeet ovatkin erityisen maukkaita, tulevat ne takuulla loppumaan kesken, sillä piparjuuren ja kylmäsavuporon yhdistelmä on vain niin lyömätön!
1Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja raastettu piparjuuri. Laita yöksi jääkaappiin tekeytymään.
2Lämmitä uuni 175°C asteeseen.
3Leikkaa vuokaleivästä n. 3×3 cm kokoisia neliöitä ilman leivän reunoja, tai käytä sopivan kokoista muottia saadaksesi n. 3 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä suupaloja.
4Asettele leipäpalat uunipellille ja voitele ne oliiviöljyllä.
5Paahda leipäpaloja uunissa n. 8 minuuttia ja nosta ne sen jälkeen jäähtymään.
6Pyyhkäise jokaiselle leipäsiivulle n. teelusikallinen piparjuurimajoneesia.
7Leikkaa kylmäsavusiivut keskeltä halki ja rullaa siivut löyhiksi, leipäpalalle sopiviksi rulliksi. Asettele rullat majoneesin päälle.
8Leikkaa suippopaprikasta ohuita renkaita ja asettele ne kylmäsavusiivujen päälle. Laita lopuksi koristeeksi persiljatupsu. Valmis!