Suussa sulava aito poronkäristys

Rönkä Aito poronkäristys on perinteinen herkku, joka tuo lautaselle aitoa Lapin makua – mureaa, ohuiksi lastuttua poronlihaa, jonka valmistat helposti ja nopeasti.

Jaa kavereille tai tulosta:

Suussa sulava aito poronkäristys

Alunperin saamelaiskulttuurin perinteisestä pororuoasta alkoi vuosien saatossa kehittyä koko Lapin tunnusomainen herkku, mutta resepti on aidoimmillaan yhä samanlainen kuin vaikka sata vuotta sitten. Nykyisin poronkäristyksestä on lukemattomia variaatioita kermalla, oluella, viinillä tai eksoottisilla mausteilla höystettynä. Poronkäristys löytyy myös monien huippuravintoloiden ruokalistalta ympäri maata ja jopa ulkomailla saakka.

Rönkä Aito poronkäristys on juuri sitä mitä nimikin lupaa: laadukasta ja mureaa, ohuiksi lastuiksi vuoltua poronlihaa, josta valmistat autenttisen makuelämyksen helposti ja vaivatta. Tässä reseptissä pehmennetään makuelämystä entisestään pienellä tilkalla kermaa.

Raaka-aineet

  • 400 gRönkä Aito Poronkäristys
  • n. 50 gvoita
  • 1sipuli
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 dlkermaa

Rönkä Aito poronkäristys 400g pakaste

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Sulata voi paistokasarissa tai valurautapadassa. Ruskista Aito Poronkäristys voissa ja lisää ruskistuksen loppuvaiheessa silputtu sipuli kuullottumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. 2Pienennä lämpöä ja hauduta käristystä 30-60 minuuttia, kunnes se on hyvin mureaa. Valmista sillä välin lisukkeet, kuten perunamuusi.
  3. 3Lorauta lopuksi kerma käristyksen sekaan ja keittele lientä kasaan, kunnes sinulla on paksuhko, ihanan kermainen käristys.
  4. 4Tarjoile perinteisesti suolakurkkujen ja puolukkasurvoksen sekä perunamuusin kera!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Grillattu karitsan kare

Folioperunat grillissä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.