Chili con carne grillissä

Chili con carne grillissä

Kauppalista

  • 900 g Rönkä Naudan jauheliha 20%
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 punainen paprika
  • Tuoretta chiliä silputtuna makusi mukaan (habaneroa, rawitia, jalapenoa tms.)
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1-3 rkl Srirachaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tlk olutta (tai colaa)
  • 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 2 tlk laadukasta tomaattimurskaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chili con carne grillissä

Asettele hiilet ritilälle renkaaksi grillin reunoille, jättäen keskelle padan mentävän aukon. Esilämmitä grilli 180°C asteeseen.

Kuumenna valurautapata liedellä keskilämmölle ja kuullota sipulit ja paprikakuutiot oliiviöljyssä. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile massasta yksi valtavan suuri lihapulla.

Lisää loput ainekset pataan ja sekoita. Nosta pata hiilien keskelle, jolloin pataa ympäröivät hiilet pitävät sen lämpimänä, mutta ruoka ei pala pohjaan. Laita hiilien päälle pari savustuskiekkoa ja nosta grilliritilä padan päälle. Laita muotoilemasi lihapulla suoraan padan yläpuolelle, jotta lihasta irtoavat nesteet valuvat pataan. Työnnä lihalämpömittari lihapullaan ja seuraa lämpötilaa.

Lisää tarvittaessa hiiliä ja halutessasi myös savustuskiekkoja. Jatka kypsentämistä kunnes lihapullan sisälämpötila on 70°C astetta.

Kun lihapulla on kypsä, murenna se pataan ja sekoita hyvin. Laita pataan kansi päälle ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä n. tunnin ajan.

Nauti riisin, créme fraichen, silputun korianterin ja tortillasipsien kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)