Tähteä viidestä
(0 arviota)
Asettele hiilet ritilälle renkaaksi grillin reunoille, jättäen keskelle padan mentävän aukon. Esilämmitä grilli 180°C asteeseen.
Kuumenna valurautapata liedellä keskilämmölle ja kuullota sipulit ja paprikakuutiot oliiviöljyssä. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile massasta yksi valtavan suuri lihapulla.
Lisää loput ainekset pataan ja sekoita. Nosta pata hiilien keskelle, jolloin pataa ympäröivät hiilet pitävät sen lämpimänä, mutta ruoka ei pala pohjaan. Laita hiilien päälle pari savustuskiekkoa ja nosta grilliritilä padan päälle. Laita muotoilemasi lihapulla suoraan padan yläpuolelle, jotta lihasta irtoavat nesteet valuvat pataan. Työnnä lihalämpömittari lihapullaan ja seuraa lämpötilaa.
Lisää tarvittaessa hiiliä ja halutessasi myös savustuskiekkoja. Jatka kypsentämistä kunnes lihapullan sisälämpötila on 70°C astetta.
Kun lihapulla on kypsä, murenna se pataan ja sekoita hyvin. Laita pataan kansi päälle ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä n. tunnin ajan.
Nauti riisin, créme fraichen, silputun korianterin ja tortillasipsien kera!