Tähteä viidestä
(0 arviota)
Hirvenliha on luontaisesti todella vähärasvaista, joten sen kypsentämisessä tulee olla tarkkana, jotta pihveistä ei tule kuivia. Suosittelemmekin jättämään ne mediumiksi, jolloin ihanan pinkin punertava sisus pitää mehukkuuden sisällään ja burgerissa maistuu juuri sopivalla tavalla puhdas riistaliha. Voit myös lisätä hirvijauhelihan sekaan 20% naudan jauhelihaa, mutta silloin myös maku muuttuu miedommaksi.
Sekoita hirvijauhelihaan suolaa ja mustapippuria maun mukaan ja muotoile massasta kolme pihviä. Esilämmitä grilli keskilämmölle.
Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja sekoita majoneesiin. Maun kuuluu olla hapan, mutta voit halutessasi lisätä pienen ripauksen sokeria.
Kypsennä pihvit suoralla lämmöllä makusi mukaan mediumiksi tai kypsäksi. Kun käännät pihvit, laita niiden päälle cheddarsiivut sulamaan. Halkaise sämpylät ja paahda halkaistut puolet grillissä juuri ennen täyttämistä.
Levitä sämpylöiden pohjalle makeaa sinappia ja rucolaa. Lisää pihvi sekä pikkelöity punasipuli. Levitä sämpylän kansiosan halkaistulle puolelle paksusti puolukkamajoneesia ja paina kansi kiinni.
Nauti kauniissa kesäsäässä ja hyvässä seurassa!
VINKKI: Valmista hampurilaissämpylät itse tällä reseptillä!