Tähteä viidestä
(0 arviota)
Lämmitä grilli keskilämmölle. Paahda ensimmäisenä pekoni grillissä tai uunissa: haluat siivuista rapeita ja rouskuvia, jonka jälkeen ne on hyvä nostaa jäähtymään hetkeksi (vinkki: laita pekonit kahden talouspaperipalan väliin, jolloin rasva imeytyy paperiin eikä jätä pekonia pehmeäksi).
Halkaise ruusukaalit, poista kova kanta ja uloin lehti jokaisesta. Levitä halkaistut ruusukaalit leivinpaperille, valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääntele ruusukaaleja, jotta mausteet ja öljy leviävät niille tasaisesti.
Laita grilliritilän päälle tiheämpi grillausverkko, jotta ruusukaalit eivät putoaisi grilliin. Nostele puolitetut kaalit grilliin, kypsennä kannen alla suoralla lämmöllä 8-10 minuuttia, käännä ympäri ja kypsennä myös toiselta puolelta.
Redusoi balsamiviinietikka: kaada se pieneen kasariin ja kiehauta, jonka jälkeen hauduta etikkaa keskilämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu hieman.
Nosta ruusukaalit tarjoiluvadille, silppua pekoniviipaleet ja ripottele rapeat pekoninpalat ruusukaalien päälle ja aateloi koko komeus valuttamalla sen päälle redusoitu balsamico-kastike!