Tähteä viidestä
(0 arviota)
Hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Sekoita kaikki mausteet ja öljy kulhossa ja hiero seos fileen pintaan. Kääri file napakasti tuorekelmuun tai laita se vakuumipussiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
Lämmitä grilli valmiiksi. Kaasugrilliä käytettäessä sytytä vain toisen puolen polttimot ja hiiligrillissä asettele hehkuvat hiilet vain toiseen laitaan.
Kun grilli on kuuma, nosta file suoraan hiilien tai polttimon yläpuolelle, sulje kansi ja paista pinta kiinni, n. 5 minuutin ajan. Käännä file ja paista myös toiselta puolelta kansi kiinni. Kun fileen pinta on paistettu kiinni ja siihen on saatu kaunista väriä, siirrä file grillin toiseen laitaan epäsuoraa kypsennystä varten. Työnnä paistomittari lihaan ja sulje kansi. Kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 57-58°C astetta, nosta file grillistä ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä n. 5 minuuttia ennen siivuttamista.