Grillimestarin ulkofilepihvit

Grillimestarin ulkofilepihvit

Kauppalista

  • Rönkä Naudan ulkofilepihvi 6 kpl
  • 50 g voita
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Balsamicotomaatit

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 2-3 salottisipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Herbes de Provencea tai muuta yrttiseosta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Paahdettu lehtikaali

  • 1 nippu/pussi lehtikaalia
  • n. 1 rkl oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillimestarin ulkofilepihvit

Grillimestarin ulkofilepihvien valmisteluun kannattaa käyttää aikaa ja tehdä kaikki vaiheet huolella. Ajoittamalla vaiheet juuri oikein, saat lautaselle höyryävän kuumat ja suussa sulavan mureat ulkofilepihvit. Koska osa lisukkeista valmistetaan uunissa, se antaa sinulle paremmin aikaa grillin parissa. Lehtikaalin voi paahtaa jopa etukäteen, sillä sen ei tarvitse tulla suoraan uunista lautaselle.

Myös balsamicotomaatit voit valmistaa uunissa tai grillissä, aivan oman mieltymyksesi mukaan.

Valmistusohje:

Maustevoi ulkofilepihveille kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii maustua jääkaapissa. Hienonna tuore persilja ja valkosipulinkynsi mahdollisimman hienoksi silpuksi ja sekoita pehmeän voin joukkoon. Kaavi maustevoi tuorekelmun päälle ja pyörittele siitä maustevoipötkö, jonka siirrät jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele lehtikaalit, taputtele ne kuivaksi talouspaperilla tai valuta ajan kanssa lävikössä. Leikkaa lehtikaalista paksu, puumainen ruoti pois ja leikkaa lehdet n. 4x4 cm paloiksi. Jos lehdet ovat jo kuivuneet hyvin, lämmitä uuni 150°C asteeseen, laita lehdet kulhoon, lorauta pieni tilkka oliiviöljyä päälle ja mausta suolalla. Sekoita hyvin, jotta öljy ja suola levittyvät kaikkiin lehtiin tasaisesti.

Levittele lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle ilmavasti ja paista 15-20 minuuttia, kunnes ne alkavat saada tummempaa väriä. Sammuta tämän jälkeen uuni, jätä luukku raolleen ja anna pellin olla uunissa vielä n. 10 minuuttia. Näin varmistat vieläkin rapeamman lopputuloksen. Lehtikaalisipsit voivat jäädä odottamaan seuraavia vaiheita.

Ota Rönkä Naudan ulkofilepihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen grillaamista ja aloita myös grillin kuumennus. Poista ulkofilepihvit pakkauksesta ja kuivaa niiden pinta talouspaperilla. Jätä osa grillistä ilman hiiliä/kaasuliekkiä jotta voit turvautua epäsuoraan kypsennykseen. Valmistele samaan aikaan balsamicotomaatit:

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit, ja siirrä puolikkaat tomaatit kulhoon. Leikkaa salotti- ja valkosipuleista hyvin ohuita viipaleita ja laita nekin tomaattien joukkoon. Lisää kulhoon oliiviöljy, balsamico sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kaada kulhon sisältö isoon foliovuokaan tai grillinkestävään teräsvuokaan.

Nosta tomaattivuoka grilliin suoraan lämmönlähteen yläpuolelle ja sulje kansi. Kypsennä n. 5-7 minuuttia, jotta saat tomaatit karamellisoitumaan heti. Siirrä vuoka tämän jälkeen epäsuoralle kypsennykselle grillin laidalle, sulje kansi ja ota naudan ulkofilepihvit käsittelyyn.

Hiero pihvien pintaan suolaa sekä mustapippuria ja lähesty pihvien sekä maustevoin kera grilliä päättäväisesti ja määrätietoisesti. Nyt on aika grillata pihvit!

Jos grillisi on kookas, voit paistaa kaikki ulkofilepihvit kerralla, mutta muuten joudut tekemään seuraavan vaiheen osissa:

Nosta naudanlihapihvit suoraan hiilien tai kaasuliekin yläpuolelle ja ruskista voimakkaasti n. minuutin ajan, tai kunnes pinta saa paahteisen värin. Pihvejä ei ole tarkoitus grillata kypsiksi heti. Kun olet ruskistanut molemmat puolet, nosta pihvit folion päälle kaksi pihviä rinnakkain ja laita molempien pihvien päälle reilu nokare maustevoita. Pinoa loput pihvit samaan tapaan edellisten päälle, lisäten maustevoita jokaisen pihvin pinnalle. Taittele foliopakkaus kiinni ja siirrä paketti tomaattien viereen epäsuoralle kypsennykselle. Voit tarkistaa pihvien kypsyyden joko puristamalla niitä grillipihtien välissä, tai leikkaamalla yhden pihvin kahtia, jolloin näet sisäkypsyyden selvästi.

Kun pihvit ovat saavuttaneet halutun kypsyyden ja kauniin pinkin sisuksen, on aika valmistella annokset:

Asettele lautaselle reilusti balsamicotomaatteja ja nosta kokonainen tai siivuiksi leikattu naudan ulkofilepihvi tomaattien päälle. Nosta pihvin päälle muutama rapea lehtikaalisipsi ja koristele halutessasi tuoreella persiljalla, basilikalla tai muulla kesäisellä tuoreyrtillä.

Annos käy loistavasti ateriaksi sellaisenaan, mutta voit luonnollisesti lisätä sen rinnalle vielä paahdettuja perunoita, grillattua bataattia, salaattia tai vaikkapa tabboulehia.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)