Tähteä viidestä
(0 arviota)
Liha kannattaa laittaa pakkaseen tunniksi tai pariksi jotta se ei lämpene liikaa valmistusvaiheessa.
Ota kohmeinen liha pakkasesta ja lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Surauta massa tasaiseksi. Jos et omista monitoimikonetta, voit hakata veitsellä kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja sekoittaa.
Ota n. 15cm pala kelmua ja asettele makkaramassa pötköksi lähelle kelmun reunaa. Pyöritä massa kelmun sisään ja pyöräytä ilmassa päät kiinni. Jos sisään jää ilmakuplia, painele ne pois sormella. Solmi päät ja toista kunnes massa on loppunut.
Ota iso kattila kiehuvaa vettä ja aseta sidotut makkarapötköt kiehuvaan veteen. Keitä 2-3 minuuttia, riippuen makkaroiden paksuudesta. Nosta makkarat keittämisen jälkeen kylmään veteen jäähtymään. Jäähdytä kylmäksi ja laita jääkaappiin odottelemaan paistoa. Muista ottaa kelmukuori pois ennen paistamista!
Viimeisessä vaiheessa voit päättää itse miten makkarasi valmistat. Grillissä, pannulla, uunissa jne.
VINKKI: Herkkusuut savustavat makkarat vielä kevyesti ennen paistamista.