Tähteä viidestä
(0 arviota)
Puhdista herkkusienet mullasta ja roskista. Poista kanta (mutta älä heitä kantoja pois, niistä voi tehdä esimerkiksi herkullisen täytteen munakkaaseen tai lisätä lihamurekkeeseen!) ja sivele sienten ulkopinnalle kevyesti öljyä.
Sekoita keskenään kananmuna, juustoraaste, persiljasilppu, murskatut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Lusikoi täytettä sienten sisälle ja painele lusikalla tiiviiksi.
Kuumenna grilli toiselta puolelta kuumaksi ja nostele sienet aluksi epäsuoralle lämmölle. Sulje kansi ja tarkkaile lämpötilaa. N. 200°C on erittäin hyvä lämpötila, jotta juusto alkaa sulaa ja ruskistua pinnasta (20-30 minuuttia).
Kun juusto alkaa hieman ruskistua pinnalta, siirrä sienet suoralle lämmölle ja grillaa vielä 5-10 minuuttia, jotta saat kauniin ritiläkuvion ja herkullista paahteista makua.
Tarjoile sienet mehukkaan pihvin ja raikkaan salaatin kera!