Lihapyörykät grillissä

Lihapyörykät grillissä

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 300 g raakamakkaraa, kuten chorizo
  • 2 dl pankojauhoja
  • 1 dl parmesaania
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 400 g mozzarellaa (pallona)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lihapyörykät grillissä

Lihapyörykätkin ovat erinomaisia grillattavia, kunhan muistaa hyödyntää sekä suoraa että epäsuoraa kypsennystä. Upean täyteläinen ja valuva mozzarellatäyte on niin herkullinen loppusilaus kevyen savuisille lihapullille, että näitä ei välttämättä jää ruokailun päätteeksi yli ollenkaan. Raakamakkaran valinta vaikuttaa paljon lihapyöryköiden makuun, rasvaisuuteen ja suolaisuuteen, minkä vuoksi suolaa käytetään lihapullataikinassa säästellen.

Valmistusohje

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi ja siirrä ne kulhoon yhdessä Rönkä Naudan jauhelihan kanssa. Purista raakamakkarat kuoristaan jauhelihan joukkoon ja lisää mausteet, pankojauhot, kananmuna sekä maito. Sekoita hyvin ja muotoile massasta n. 4 cm halkaisijaltaan olevia lihapyöryköitä.

Leikkaa mozzarella sopiviksi paloiksi siten, että paloja tulee suunnilleen yhtä monta kuin lihapyöryköitäkin.

Paina jokaisen pyörykän keskelle kuoppa, laita mozzarellapala kuopan keskelle ja muotoile pyörykät jälleen pyöreiksi siten, että mozzarella jää kokonaan lihapullan sisään. Näin juusto pysyy lihapyörykän sisällä kypsennyksen ajan.

Kuumenna puolet grillistä niin, että lämpömittari näyttää n. 150-175°C astetta. Nostele lihapyörykät suoraan kuumien hiilien tai polttimoiden ylle ja ruskista niitä välillä käännellen muutaman minuutin ajan. Siirrä ruskistuneet pyörykät grillin toiseen laitaan epäsuoralle lämmölle. Kun olet ruskistanut kaikki pyörykät, siirrä jokainen epäsuoralle lämmölle ja sulje grillin kansi. Voit halutessasi lisätä hiilien tai polttimoiden päälle pari savustuslastua ja lisätä lämpöä, mikäli grillin lämpötila laskee alle 150°C asteen. Kypsennä epäsuoralla lämmöllä 15-25 minuuttia ja tarkista sen jälkeen yhden lihapyörykän kypsyys halkaisemalla se. Jatka kypsennystä tarvittaessa.

Tarjoile lihapyörykät kesäisen salaatin ja valkosipulipatongin kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)