Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota maksa pakkauksesta ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Poista mahdolliset kalvot terävällä veitsellä ja leikkaa maksa n. 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
Laita kuutiot kulhoon ja lisää joukkoon mausteet. Sekoita hyvin ja jätä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
Esilämmitä grilli kuumaksi ja valmistele vartaat: liota puuvartaita kylmässä vedessä n. 10 minuuttia, jotta ne eivät palaisi grillissä. Helpompi tapa on käyttää metallivartaita, jotka voi käyttää uudelleen. Pujota jokaiseen vartaaseen n. 8 maksapalaa siten, että palat koskettavat toisiaan, mutta eivät ole liian tiukasti yhdessä.
Nosta vartaat suoralle lämmölle ja grillaa niitä muutaman kerran käännellen, kunnes maksapalat ovat ruskistuneita, mutta kimmoisia. Ylikypsä maksa on kuivaa, joten ole tarkkana!
Tarjoile vartaat kuumina suoraan grillistä ja ripottele niiden päälle hieman cayennepippuria ja juustokuminaa.