Romesco-kastike:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Naudan maustetut lehtipihvit sisältävät hieman mausteisuutta, mutta eivät missään nimessä ole liian tulisia kenenkään makuun. Alkukesän ruokalajin voit valmistaa kokonaan grillissä, tai sitten paahtaa perunat uunissa, jolloin ne kypsyvät samaan aikaan lihan kanssa.
Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja ota naudan maustetut lehtipihvit huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen grillaamista. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja sivele sen pintaan hieman oliiviöljyä. Paahda paprikanpuolikkaat (tai neljännekset) grillissä niin, että saat niihin mukavasti paistopintaa ja paprika pehmenee kunnolla. Nosta paprikat jäähtymään ja valmistele perunat sekä muut ainekset romescoa varten.
Pese varhaisperunat hyvin ja keitä niitä suolavedessä, kunnes perunat ovat vielä puoliraakoja. Valuta vesi pois ja kaada perunoiden päälle kylmää vettä. Anna perunoiden jäähtyä n. 5 minuuttia ja valuta ne sitten kuiviksi. Kaada perunat uunivuokaan, valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoittele hieman ja paahda perunoita 200°C asteisessa uunissa kiertoilmalla, kunnes perunat ovat pinnalta paahtuneita ja juuri sopivan kypsiä. Jos haluat valmistaa perunat grillissä, paahda ne yhdessä pihvien kanssa.
Sillä välin kun perunat kypsyvät (keittovaiheessa), valmistele romesco. Pilko paahtamasi paprika tehosekoittimeen tai terällä varustettuun yleiskoneeseen. Lisää joukkoon kaikki muut romescon ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta. Kun seos alkaa olla tasaista, säädä tehosekoittimen nopeus pienimmälle tasolle ja valuta seokseen oliiviöljyä ohuena nauhana, kunnes se on notkeahkoa tahnaa. Älä tee romescosta liian juoksevaa, jotta se tarttuu vielä perunoiden pintaan. Romesco saa jäädä maustumaan tarjoiluun asti.
Grillaa lopuksi naudan maustetut lehtipihvit: pyyhi pihvien pinnalta ylimääräinen marinadi, grillaa nopeasti kuumassa grillissä suoralla lämmöllä n. minuutti per puoli. Nosta valmiit pihvit vetäytymään ja viimeistele sillä välin perunat.
Siirrä perunat uunivuoasta tarjoilukulhoon, kaada niiden päälle reilusti romescoa ja sekoita varovasti. Laita loput romescosta tarjolle, jotta ruokailijat saavat lisätä sitä annoksiinsa haluamansa määrän. Siivuta lopuksi naudan maustetut lehtipihvit n. sentin levyisiksi suikaleiksi ja asettele kauniisti lautasille, tai nosta siivut leikkuulaudan päällä pöytään.