Naudan sydän grillissä

Naudan sydän grillissä

Kauppalista

  • 1 kpl (n. 500 g) Rönkä Naudan sydän
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Gremolata

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • ½ sitruunan mehu sekä kuori raastettuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 tl oliiviöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan sydän grillissä

Ota naudan sydän pakkauksesta ja kuivaa se huolella. Poista mahdolliset kalvot terävällä veitsellä ja leikkaa sydämestä n. 1 cm:n paksuisia viipaleita. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja valmistele grillin lämmetessä gremolata: Sekoita kaikki gremolatan ainekset kulhossa tai halutessasi voit laittaa ainekset tehosekoittimeen ja pyöräyttää niistä karkean seoksen. Laita jääkaappiin maustumaan kunnes on tarjoilun aika.

Asettele sydänsuikaleet kuumalle ritilälle ja kypsennä niitä suoralla lämmöllä n. 3-4 minuuttia per puoli. Sydän on vahva ja tiivis lihas, joten se vaatii kunnon kypsennyksen. Varo kuitenkin polttamasta sydäntä. Nosta lopuksi suikaleet folion sisään lepäämään muutamaksi minuutiksi.

Tarjoile perunamuusin tai lohkoperunoiden kera ja lusikoi sydänsuikaleiden päälle reilusti gremolataa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)