Gremolata
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota naudan sydän pakkauksesta ja kuivaa se huolella. Poista mahdolliset kalvot terävällä veitsellä ja leikkaa sydämestä n. 1 cm:n paksuisia viipaleita. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja valmistele grillin lämmetessä gremolata: Sekoita kaikki gremolatan ainekset kulhossa tai halutessasi voit laittaa ainekset tehosekoittimeen ja pyöräyttää niistä karkean seoksen. Laita jääkaappiin maustumaan kunnes on tarjoilun aika.
Asettele sydänsuikaleet kuumalle ritilälle ja kypsennä niitä suoralla lämmöllä n. 3-4 minuuttia per puoli. Sydän on vahva ja tiivis lihas, joten se vaatii kunnon kypsennyksen. Varo kuitenkin polttamasta sydäntä. Nosta lopuksi suikaleet folion sisään lepäämään muutamaksi minuutiksi.
Tarjoile perunamuusin tai lohkoperunoiden kera ja lusikoi sydänsuikaleiden päälle reilusti gremolataa.