Tähteä viidestä
(0 arviota)
Poista poron ulkofilepihvit pakkauksista ja kuivaa lihojen pinnat. Hiero pintaan kunnolla suolaa ja mustapippuria ja jätä lepäämään siksi aikaa kun valmistelet grillin.
Kuumenna hiili- tai kaasugrilli kunnolla kuumaksi. Jos käytät hiiligrilliä, nosta ritilä kuumien hiilien yläpuolelle hyvissä ajoin, jotta ritilä ehtii kuumentua kunnolla ja saat lihaan kauniin paistokuvion.
Nosta lihat suoralle lämmölle ja grillaa kansi avoinna n. 1-2 minuuttia per puoli. On tärkeää, että lämpö on riittävän korkea, jotta lihaan tulee kauniin ruskea pinta. Voit halutessasi heittää hiilien päälle pari savustuslastua, mutta tarkoituksena ei ole silti varsinaisesti savustaa poron ulkofilepihvejä.
Nosta lihat hetkeksi lepäämään folion sisälle ennen siivuttamista.
Valmista upeiden ulkofilepihvien lisukkeeksi maukas ja täyteläinen kastike, kuten tämä kantarellikastike, sekä puikulaperunoista valmistetut lohkopotut.