Tähteä viidestä
(0 arviota)
Teriyakin kuuluu olla juoksevaa, mutta paksuhkoa. Perinteisesti teriyakia ei suurusteta, mutta jos sinulla ei ole aikaa keittää kastiketta kokoon, voit lisätä 1 rkl maissitärkkelystä ja tilkan vettä kastikkeen joukkoon. Niin sanottu aito teriyaki syntyy näin:
Kaada kaikki ainesosat pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen jatkuvasti sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut kokonaan.
Pienennä lämpöä keskitasolle ja anna poreilla 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Kun kastikkeeseen alkaa muodostua pintaan pieniä kuplia tai huomaat niiden muodostuvan kasarin pohjalle kasaria kallistettaessa, kastike on sopivan paksua.
Kaada kastike puhtaaseen lasitölkkiin myöhempää käyttöä varten tai käytä heti marinointiin, lihan tai kalan sivelyyn paistaessa tai grillatessa, tai suoraan kastikkeena.
Valkosipuli ja inkivääri eivät varsinaisesti kuulu perinteiseen teriyakiin, mutta voit huoletta lisätä ne kastikkeen joukkoon heti valmistuksen alkuvaiheessa. Toimii takuuvarmasti!