Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pese ja steriloi 4-5 säilyketölkkiä. Voit steriloida puhtaat tölkit laittamalla ne uuniin 150°C asteeseen n. 10 minuutiksi.
Mittaa kattilaan omenamehu sekä sokeri ja lisää kanelitanko, tähtianikset ja chili. Kuumenna kuplivaksi, jatkuvasti sekoitellen kunnes sokeri on täysin liuennut liemeen. Lisää kuoritut ja pilkotut omenat ja purista joukkoon sitruunamehu. Anna kuplia keskilämmöllä n. 30 minuuttia tasaisin väliajoin sekoitellen. Hillon kuuluu olla melko paksua. Poista lopuksi tähtianikset ja kanelitanko ja täytä steriloidut tölkit omenahillolla, jossa on hieman potkua!
Sopii erinomaisesti porsaanlihan, naudan paistin sekä jälkiruokien kanssa, mutta kokeile rohkeasti lisätä lusikallinen hilloa pataruokiin makua antamaan!