Pohja
Täytteet
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sokeri, suola ja öljy. Vaivaa jauhot taikinaan osissa, kunnes sinulla on notkea mutta ei liian löysä pizzamainen taikina. Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä n. tunnin ajan.
Siivuta sillä välin sipuli ohuiksi renkaiksi ja halutessasi myös paistileikkeleet pienemmiksi suikaleiksi. Sekoita smetana ja creme fraiche keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Esilämmitä uuni 250°C asteeseen.
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile palloiksi. Työstä taikinapallot pyöreiksi levyiksi joko käsin tai kaulimella. Levitä jokaiselle pohjalle smetanaseosta, jonka päälle asettelet eri täytteitä. Kaprikset voivat mennä uuniin, mutta rucola kannattaa laittaa pinnalle vasta paistamisen jälkeen.
Paista flammkuchenit uunissa 250°C asteessa n. 10 minuutin ajan, tai kunnes reunoihin alkaa muodostua kauniin ruskehtavaa paistopintaa.
Leikkaa valmiit flammkuchenit sopiviksi paloiksi ja tarjoile illanistujaisissa tai juhlissa!