Gulassi

Gulassi

Kauppalista

  • 700g Rönkä Karjalanpaistiliha
  • 3 sipulia
  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl mietoa paprikajauhetta
  • 1 tl tulista paprikajauhetta tai cayennepippuria
  • ½ tl kuminaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 tl meiramia
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Gulassi

Gulassin valmistamisessa on muutama tärkeä perusperiaate: Nopeasti ruskistetut lihat, huolella kuullotetut sipulit, punaviini sekä riittävän pitkä kypsennysaika, jotta gulassista tulee sopivan paksua. Unkarilainen gulassi sisältää usein paprikaakin, mutta tämä saksalaistyyppinen versio on lähempänä kotimaista karjalanpaistia periaatteeltaan.

Sulata voi valurautapadassa ja kuullota silputtu sipuli miedolla lämmöllä hyvin, kunnes sipuli alkaa ruskistua ja makeutua. Lisää lihat ja ruskista ne huolella. Voit myös ruskistaa karjalanpaistilihat erillisellä paistinpannulla, jolloin voit paistaa ne kahdessa erässä riittävän korkealla lämmöllä, jonka jälkeen siirrät lihat sipuleiden joukkoon. Mausta lihat kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lisää tomaattipyree ja kypsennä, kunnes happamuus taittuu hieman. Lisää sen jälkeen murskatut valkosipulinkynnet sekä paprikajauheet ja sekoita. Anna hautua hetki.

Lisää punaviini, kiehauta ja lisää lopuksi lihaliemi, meirami sekä kumina. Hauduta pataa vähintään tunnin ajan keskilämmöllä, kunnes liha on erittäin mureaa. Tarvittaessa voit suurustaa gulassia vehnä- tai maissijauhoilla, mutta perinteisesti sitä keitetään kunnes gulassi on ihanan paksua.

Tarjoile tuoreen leivän sekä knödeleiden kera. Niiden reseptin löydät täältä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)