Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Sekoita sitten joukkoon myös sokeri ja suola ja anna hiivan aktivoitua n. 10 minuutin ajan. Sekoita sen jälkeen joukkoon myös kananmuna ja alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista ja tuntuu pehmeältä sekä kimmoisalta. Lisää viimeiseksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota rauhassa parin tunnin ajan.
Muotoile taikinasta pitkiä, melko teräväkärkisiä sämpylöitä leivinpaperille. Kun olet muotoillut kaikki sämpylät, kohota niitä liinan alla vielä 30-60 minuuttia. Huomaat samalla sämpylöiden hieman pyöristyneen (siksi niistä saakin muotoilla aika teräväkärkisiä).
Voitele sämpylät kananmunalla ja paista 200°C asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.