Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuumenna paistinpannu miedolle lämmölle ja sulata kaksi ruokalusikallista voita pannulla. Kuori sipulit ja leikkaa ne kahtia, jonka jälkeen siivuta ne mahdollisimman ohuiksi puolirenkaiksi. Silppua valkosipulinkynnet hienoiksi. Lisää sipulisuikaleet ja silputtu valkosipuli pannulle ja kuullota niitä matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes ne alkavat karamellisoitua. Nosta lämpöä keskitasolle ja lisää mirin sekä soija. Kuumenna poreilevaksi ja jatka sekoittamista, kunnes neste on redusoitunut vähintään puoleen. Lisää riisiviinietikka ja kuumenna vielä hetki.
Siirrä sipuliseos pannulta toiseen astiaan ja kuumenna pannu nyt vielä kuumemmaksi. Lisää jäljellä oleva yksi ruokalusikallinen voita sekä öljy paistinpannulle ja ruskista pihvit (paista tarvittaessa kahdessa osassa, mikäli molemmat pihvit eivät mahdu pannulle samanaikaisesti). Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja varo kypsentämästä niitä liikaa, 3-4 minuuttia on aivan riittävä aika. Nosta ruskistetut pihvit leikkuulaudalle vetäytymään.
Siirrä sipuliseos takaisin pannulle ja sekoita hyvin, kaapien samalla kaikki pihveistä irronneet aromit pannun pohjalta sipuliseoksen joukkoon.
Nosta pihvit lautasille ja asettele niiden vierelle runsaasti makeaa sipuliseosta. Koristele vielä persiljalla tai silputulla ruohosipulilla. Tarjoile keitetyn riisin sekä höyrytettyjen kasvisten kera aitoon japanilaiseen tapaan!