Tähteä viidestä
(0 arviota)
Charcuterie tulee nimenä ja annoksena Ranskasta, jossa parhaita lihatuotteita on asetettu tarjolle keksien, leipien, hedelmien ja juustojen kera. Charcuterie on hyvin yhteisöllinen tapa nautiskella pikkusuolaisia herkkuja vatsan täydeltä vapaamuotoisesti samalla pöytäseurueen kanssa seurustellessa.
Suomessa joulupöytään kuuluvat usein savustetut lihat muhkean kinkun rinnalla, mutta sen sijaan että nautittaisiin yksi valtavan suuri ateria jouluaattona, alkaa moni kallistua useamman päivän maltillisempaan nautiskeluun, johon kuuluu korkealaatuisia tuotteita. Erityisesti poron lämmin- ja kylmäsavutuotteet ovat niin maukkaita ja runsasaromisia, että niiden kanssa saa luotua moninaisia makuyhdistelmiä juustojen ja hedelmien tai jopa hillojen kanssa.
Kypsennä Naudan uunivalmis paahtopaisti tällä ohjeella. Anna paistin levätä leikkuulaudalla hetki ennen siivuttamista mahdollisimman ohueksi. Voit antaa paistin myös jäähtyä kokonaan, tai sitten jäähdyttää valmiit siivut kylmiksi leikkeleiksi.
Viipaloi, pilko tai valmistele myös hedelmät sopiviksi suupaloiksi. Asettele leikkeleet kauniina ruusukkeina isolle tarjottimelle tai leikkuulaudalle yhdessä juustojen, hedelmien ja keksien kanssa. Kokeile rohkeasti eri yhdistelmiä (myös piparkakkuja yhdessä savulihan ja juuston kera).
Hyviä makupareja ovat esimerkiksi:
Ota itsellesi ja läheisillesi aikaa yhteisen pöydän ja herkkujen ääressä ja nauti juhlatunnelmasta.