Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuumenna valurautapata korkeahkolle lämmölle ja lisää voi. Ruskista Rönkä Poron paistikäristys nopeasti 2-3 erässä lisäämällä aina seuraava erä käristystä padan keskelle samalla kun siirtelet jo ruskistuneet lihat reunoille.
Samalla kun käristys ruskistuu, kuori ja silppua salottisipulit ja lisää ne pataan käristyslihan joukkoon kun lihat ovat ruskistuneet. Pienennä lämpöä hieman ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
Mausta käristys suolalla, mustapippurilla, valkopippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon punaviini ja kuumenna kiehuvaksi. Pidä lämpötila sellaisella tasolla, että liemi poreilee mutta ei kiehu voimakkaasti. Anna hautua ja keittyä kokoon 1-2 tunnin ajan ja tarjoile puikulaperunamuusin ja asiaankuuluvien lisukkeiden kera.
VINKKI: Ruoanlaittoon ei välttämättä kannata käyttää ylähyllyn kalleinta punaviiniä, vaan perushyvä ja suhteellisen kevyt punaviini on omiaan liharuokiin. Liian voimakkaan makuinen viini peittää lihan ominaismakua, mutta täyteläiset viinit sopivat ruoan kanssa juotavaksi.