Käristys punaviinillä

Käristys punaviinillä

Kauppalista

  • 750 g Rönkä Poron paistikäristys
  • 50-75 g voita
  • 3-5 salottisipulia (koosta riippuen)
  • 3 dl punaviiniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Käristys punaviinillä

Kuumenna valurautapata korkeahkolle lämmölle ja lisää voi. Ruskista Rönkä Poron paistikäristys nopeasti 2-3 erässä lisäämällä aina seuraava erä käristystä padan keskelle samalla kun siirtelet jo ruskistuneet lihat reunoille.

Samalla kun käristys ruskistuu, kuori ja silppua salottisipulit ja lisää ne pataan käristyslihan joukkoon kun lihat ovat ruskistuneet. Pienennä lämpöä hieman ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

Mausta käristys suolalla, mustapippurilla, valkopippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon punaviini ja kuumenna kiehuvaksi. Pidä lämpötila sellaisella tasolla, että liemi poreilee mutta ei kiehu voimakkaasti. Anna hautua ja keittyä kokoon 1-2 tunnin ajan ja tarjoile puikulaperunamuusin ja asiaankuuluvien lisukkeiden kera.

VINKKI: Ruoanlaittoon ei välttämättä kannata käyttää ylähyllyn kalleinta punaviiniä, vaan perushyvä ja suhteellisen kevyt punaviini on omiaan liharuokiin. Liian voimakkaan makuinen viini peittää lihan ominaismakua, mutta täyteläiset viinit sopivat ruoan kanssa juotavaksi.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)