Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuka sanoo, ettei käristys sovi burgeriin? Uskallamme olla eri mieltä yhdessä erään eteläsuomalaisen ravintoloitsijan kanssa, sillä he loihtivat erittäin maukkaan ja asiakkaiden villisti kehuman käristysburgerin Rönkä Aito poronkäristyksestä sekä raikkaista lisukkeista.
Käristyksen suuri etu on sen mureus. Nopeasti ruskistettu poronkäristys vetää vertoja mille tahansa pulled pork- tai pulled beef-burgerille, jotka ovat nykyään jo arkipäivää, mutta pyörää ei tarvitse aina uudelleen. Kokeile siis sinäkin tätä valtaisaa menestystä ja siirrä poronkäristys perunamuusin viereltä hampurilaissämpylän väliin!
Kuumenna valurautapannu riittävän kuumaksi ja ruskista käristys reilussa voissa, mausta suolalla. Jos haluat vieläkin mureampaa ja suussa sulavaa käristystä, hauduta sitä matalalla lämmöllä kannen alla tunnista kolmeen tuntiin.
Halkaise kirsikkatomaatit ja huuhtele salaatti, ja leikkaa siitä sopivan reilua silppua burgerin väliin.
Paahda sämpylät joko leivänpaahtimessa, pannulla tai uunin grillivastuksen alla. Levitä sämpylän pohjalle reilusti valkosipulimajoneesia ja asettele kourallinen salaattia jokaiselle pohjalle. Laita seuraavaksi maustekurkkusiivut, joiden päälle laitetaan ISO kauhallinen käristystä. Päälle pikkelöityä punasipulia, kirsikkatomaatteja ja kansi, johon on ensin levitetty reilu ruokalusikallinen creme fraichea.
Nauti tarjoiluehdotuksen mukaan ranskalaisten ja ison juoman kera, tai muun hyväksi havaitun lisukkeen kanssa!