Tähteä viidestä
(0 arviota)
Leikkaa kesäkurpitsoista päät ja siivuta ne pitkittäissuunnassa mandoliinilla tai terävällä veitsellä n. 3 mm:n paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivut leikkuulaudalle tai leivinpaperille ja ripottele niille suolaa, jotta ylimääräinen vesi irtoaa. Anna suolan vaikuttaa n. 15 minuuttia, jonka jälkeen taputtele pinnat kuiviksi talouspaperilla.
Kuumenna paistinpannu korkeahkolle lämmölle ja lorauta pannuun hieman öljyä. Ruskista Rönkä Naudan jauheliha pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ruskistuksen loppuvaiheessa pienennä lämpötilaa keskilämmölle ja lisää joukkoon silputtu babypinaatti ja jatka kypsentämistä, kunnes pinaatti on freesattu. Lisää lopuksi kuivatut yrtit sekä pastakastike, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa n. 5 minuutin ajan.
Sekoita erillisessä kulhossa ricotta, 2/3 juustoraasteesta sekä raaka kananmuna.
Aloita lasagnen kokoaminen: kaada uunivuoan pohjalle jauhelihakastiketta niin että pohja juuri ja juuri peittyy. Asettele kesäkurpitsaviipaleita lasagnelevyjen tavoin jauhelihakastikkeen päälle ja kaada seuraavaan kerrokseen juustotäytettä (puolet tai yksi kolmasosa, riippuen vuoan koosta). Lado uusi kerros kesäkurpitsaviipaleita ja kokoa näin lasagne loppuun vuorotellen jauhelihakastikkeen ja juustotäytteen välillä. Kuorruta lasagne lopuksi juustoraasteella ja paista 175°C uunissa n. 1-1½ tuntia, kunnes juustokuorrute on kauniin ruskeaa.
Anna lopuksi lasagnen vetäytyä folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua.