Tähteä viidestä
(0 arviota)
Esikypsennä kana- ja naudan paistisuikaleet ruskistamalla ensin kanat kunnolla kypsiksi ja naudan paistisuikaleet mediumiksi (mausta molemmat suolalla ja pippurilla) ja siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.
Kuumenna paellapannu keskilämmölle ja kaada pannulle reilusti oliiviöljyä. Lisää pilkottu chorizo, pilkotut paprikat, silputtu sipuli sekä valkosipuli, kunnes ne alkavat ruskistua. Tämän jälkeen kaada joukkoon riisi, loput mausteet sekä kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele välillä ja tarkkaile nesteen haihtumista. Kun neste kiehuu ja riisi alkaa imeä kanalientä, lisää joukkoon aiemmin ruskistamasi lihat sekä herneet.
Kääntele paellaa ajoittain, kunnes se on selvästi risottoa kuivempaa, mutta riisi ei pala kuivaksi asti. Kun riisi on pehmennyt pureskeltavaksi, paella on valmis tarjoiltavaksi.
Nosta koko paellapannu keskelle ruokapöytää ja laita tarjolle myös sitruunalohkoja, joista jokainen voi halutessaan puristaa raikasta sitruunamehua paellan joukkoon.