Tähteä viidestä
(0 arviota)
Makaronilaatikon voi hyvin valmistaa muustakin kuin jauhelihasta, kuten vaikkapa poronkäristyksestä. Samat periaatteet toimivat silti, vaikka pääraaka-aine vaihtuukin hieman toisenlaiseen – makaronit sekä munamaito ovat tässäkin kulmakiviä, mutta perusmakaronilaatikkoon verrattuna lisätään hieman tuhdimpaa juustoa ja ripaus timjamia.
Ruskista käristyslihat silputun sipulin kera voissa ja mausta suolalla.
Jos haluat esikeittää makaronit, jätä ne puolikypsiksi, ettei makaronilaatikosta tule liian hyytelömäistä. Voit myös käyttää makaronit kypsentämättöminä, mutta huomioi silloin paistoaika.
Laita makaronit ja käristyslihat vuokaan ja sekoita munamaitoseos, jonka maustat timjamilla ja pippurilla. Sekoita munamaitoon myös raastettu parmesaani. Kaada seos vuokaan ja sekoita hyvin, jotta kaikki ainesosat sekoittuvat tasaisesti.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja siivuta mozzarellapallo mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, jotka asettelet makaronilaatikon päälle.
Paista 175°C asteessa n. 45 minuuttia. Maista välillä, ovatko makaronit kypsyneet mikäli et esikypsentänyt niitä. Jos makaronit eivät ole vielä täysin kypsiä, voit peittää vuoan alumiinifoliolla ja jatkaa kypsentämistä. Näin ruoka ei pääse kuivumaan eikä pinta palamaan.
Tarjoile suolakurkkujen ja salaatin kera!