Masala Gosht

Masala Gosht

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan paistisuikale naturel
  • 3 rkl valkosipulitahnaa
  • 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 2 vihreää chiliä silputtuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tomaattia
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 tl garam masala -jauhetta
  • Suolaa
  • Vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Masala Gosht

Laita tehosekoittimeen 1 rkl valkosipulitahnaa, tuore korianteri, vihreät chilit sekä sitruunamehu ja soseuta tasaiseksi marinadiksi. Kaada marinadi lihasuikaleiden päälle ja sekoita hyvin. Laita liha maustumaan jääkaappiin sillä välin kun valmistat kastikkeen.

Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja kuullota niitä öljyssä paistokasarissa keskilämmöllä. Lisää sen jälkeen 2 rkl valkosipulitahnaa sekä inkivääritahna ja jatka kuullottamista. Sekoita joukkoon tomaattipyre, pieneksi silputut tomaatit sekä kuivamausteet (myös suola). Sekoita hyvin. Jatka kypsentämistä kunnes öljy alkaa erottua kastikkeesta (10-15 minuutin ajan). Sammuta sen jälkeen levy ja anna kastikkeen jäähtyä hieman.

Kaada kastike tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

Sen jälkeen kuumenna pannu jälleen kuumaksi ja lisää liha marinadeineen ja ruskista nopeasti. Kun liha on ruskistunut, lisää tehosekoittimella soseutettu masala sen joukkoon ja lisää n. 1 dl kiehuvaa vettä. Kypsennä keskilämmöllä kunnes liha on mureaa.

Voit tarvittaessa lisätä kiehuvaa vettä jos kastike vaikuttaa liian kuivalta. Lopputuloksen pitäisi olla paksuhko kastike, joten keitä sitä kokoon maltilla.

Tarjoile basmatiriisin ja naanleivän kanssa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)