Tähteä viidestä
(0 arviota)
Mestarin herkkupihvit ovat porsaan ulkofilepihvejä, jotka ovat jo sellaisenaan upean mureita. Pihvit on marinoitu maukkaassa kerma-rosepippurimarinadissa, joka antaa makua myös kastikkeelle, joka valmistetaan samassa pannussa. Aseta pihvit lopuksi kastikkeen sekaan imemään itseensä tiiviit ja maanläheiset maut! Kermainen sienikastike ja Mestarin herkkupihvit sopivat erinomaisesti gnocchien tai lohkoperunoiden kera, mutta myös ranskanperunat käyvät mainiosti.
Ota Mestarin herkkupihvit huoneenlämpöön siksi aikaa kun valmistelet muut ainekset. Puhdista herkkusienet ja siivuta ne reiluiksi siivuiksi. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet.
Kuumenna iso, paksupohjainen paistinpannu kunnolla kuumaksi ja lisää pannulle reilu nokare voita. Pyyhi Mestarin herkkupihveistä ylimääräinen marinadi ja ruskista pihvit pannulla molemmilta puolilta n. 2 minuutin ajan. Pihvien ei tarvitse tässä vaiheessa vielä kypsyä kauttaaltaan, joten riittää kun pihvit alkavat "hikoilla" pinnastaan. Nosta ruskistetut pihvit folion sisään ja pienennä lieden lämpötilaa keskilämmölle.
Lisää toinen voinokare pannulle ja ruskista sieniä sekä sipuleita, kunnes niihin alkaa tulla väriä ja sipulit ovat pehmenneet hieman. Lisää seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä parin minuutin ajan.
Ripottele pannulle vehnäjauhot ja sekoita pohjaa myöten hyvin, jotta jauhot eivät tartu ja ne alkavat ruskistua. Voit lisätä tarvittaessa voita, mikäli pannu vaikuttaa liian kuivalta. Kun jauhot ovat hieman ruskistuneet, kaada joukkoon lihaliemi sekä sinappi. Sekoita jatkuvasti, jotta jauhot suurustavat kastikkeen tasaisesti. Kaada lopuksi kastikkeen joukkoon kerma ja mausta valkopippurilla sekä suolalla. Maista, että maut ovat kohdallaan.
Nosta lopulta Mestarin herkkupihvit sienikastikkeen joukkoon, lusikoi kastiketta pihvien päälle ja pienennä lieden lämpötilaa vielä hieman. Anna hautua kannen alla, kunnes pihvit ovat kypsiä.
Tarjoile gnocchien, lohkoperunoiden tai ranskanperunoiden kera ja koristele tuoreella persiljalla!