Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valkosipulisuikale naudan sisäpaistista on mureaa ja herkullisesti marinoitua lihaa, joka on näppärä tuote moneen ruokaan. Tähän pastakastikkeeseen tulee lisäksi herkkusieniä sekä täyteläistä aurajuustoa, joten se on todellinen herkkusuiden pasta-ateria. Ruskista lihat nopeasti kuumalla pannulla, jotta ne eivät kiehu ja muutu sitkeiksi. Naudan sisäpaisti on todella mureaa, joten nämäkin suikaleet sulavat suussa!
Aurajuuston sijaan voit käyttää myös Roquefortia tai Gorgonzolaa, jotka ovat voimakkaan makuisia, mutta tuovat aurajuustoakin enemmän täyteläisyyttä ja pehmeyttä kastikkeeseen.
Poista herkkusienistä kannat ja leikkaa sienet viipaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli valmiiksi. Silppua myös persilja.
Kuumenna iso paistinpannu tai paistokasari kunnolla kuumaksi ja lorauta pannulle öljyä. Ruskista valkosipulisuikaleet nopeasti kuumalla pannulla ja nosta kypsät suikaleet sen jälkeen erilliselle lautaselle. Tarkista kypsyysaste, jonka pitäisi olla lähellä mediumia.
Tässä vaiheessa on hyvä keittää pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Tämän kaltaisten liharuokien kanssa suositaan isohkoa rigatonipastaa, mutta myös pennepasta sopii mainiosti.
Lisää pannulle öljyä ja ruskista myös sienet nopeasti, n. 2-3 minuutin ajan. Mausta sienet suolalla ja siirrä ne nautasuikaleiden joukkoon odottamaan.
Laita hienonnettu salottisipuli sekä lihaliemi pannulle ja sekoita pohjaa myöten niin, että saat varmasti kaikki maut ja pannuun tarttuneet aromit irroteltua liemeen. Anna kiehua, kunnes liemi on redusoitunut kolmanneksella.
Lisää pannuun aurajuusto ja kerma, sekä lihasuikaleet ja herkkusienet. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä tuoreella persiljalla ja kiehauta vielä minuutin ajan.
Kun pasta on juuri sopivan kypsää, valuta se lävikössä ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Voit vielä koristella annokset tuoreella persiljalla.