Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuori ja pilko omenat n. 2 cm paloiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.
Laita kaikki edellä mainitut ainekset laakeaan paistokasariin ja lisää chilijauhe sekä kanelitanko. Sekoita joukkoon omenaviinietikka, sokeri ja suola ja kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut.
Nosta lämpöä hieman niin että seos kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja anna chutneyn poreilla kevyesti n. tunnin ajan, sekoittaen sitä säännöllisesti, jotta sokeri ei pääse palamaan. Chutney on valmis, kun se on paksua ja lusikoitavaa, ei niinkään nestemäistä.
Poista kanelitanko ja lusikoi chutney puhtaisiin säilyketölkkeihin. Säilytä viileässä.
Chutneyn maku tiivistyy kun annat sen olla säilöttynä 2-4 viikkoa!