Tähteä viidestä
(0 arviota)
Lämmitä uuni 125°C asteeseen. Laita lihakuutiot ja laakerinlehdet valurautapataan ja lisää vettä, kunnes lihat peittyvät. Hauduta uunissa n. 2 tuntia, välillä sekoittaen. Sillä välin voit kaltata tomaatit valmiiksi.
Ota pata uunista ja valuta neste erilliseen astiaan. Laita pata liedelle miedolle lämmölle, lisää voi ja suola. Kun voi on sulanut, lisää hienoksi silputtu sipuli ja kääntele n. 10 minuuttia koko ajan, kunnes sipulit pehmenevät. Huom. älä ruskista!
Lisää kuoritut ja pilkotut kaltatut tomaatit ja hauduta n. 5 minuuttia. Lisää korianteri, paprikajauhe, tomaattipyree, hienoksi silputtu valkosipuli ja aiemmin talteen ottamasi lihaliemi, ja hauduta jälleen. Lisää suolaa, jos tarvetta on. Sekoita hyvin ja hauduta 5-10 minuuttia.
Lisää persiljasilppu ja kuutioitu suolakurkku, sekoita ja hauduta vielä viitisen minuuttia.
Tarjoile kuumana tuoreen leivän tai keitetyn riisin kera!