Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuori ja keitä perunat jotta ne alkavat hiukan hajota rakenteeltaan. Älä keitä liian mössöksi, muusissa saa olla rakennetta!
Lisää perunat, smetana tai ranskankerma, täysmaito, 3 rkl voita, puolet juustoraasteesta ja silputtu kevätsipuli tai ruohosipuli samaan astiaan ja painele muusinuijalla sopivan tasaiseksi tai rakeiseksi seokseksi, riippuen millaisesta muusista tykkäät.
Voitele sopivan kokoinen uunivuoka ja kaada muusi siihen. Tässä vaiheessa voit laittaa muusin jääkaappiin odottelemaan vaikka muutamaksikin päiväksi ja lämmittää uunissa vasta ennen tarjoilua.
Ota esille 2 rkl voita, korppujauhot ja loput juustoraasteet. Sekoita ainekset ja nypi muromaiseksi.
Levitä muromainen korppujauho/juusto/voi -seos tasaisesti uunivuoassa olevan muusin pinnalle.
Laita muusi korppujauhopintoineen 175°C asteiseen uuniin n. 30 min ennen tarjoilua. Muusi on lämmennyt sopivasti kun korppujauhopinta alkaa olemaan mukavan rapea!
Tarjoile uunivuoasta vaikkapa kokonaisen uunivalmiin naudanpaistin kanssa.