Tähteä viidestä
(0 arviota)
Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä pannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Nosta lämpötilaa ja lisää joukkoon jauheliha. Ruskista, kunnes liha on täysin kypsää.
Kaada joukkoon pastakastike, silputtu tuore basilika sekä tomaattimurska ja keittele kokoon vielä n. 10-15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria.
Kuullota isossa paistokasarissa karkeasti silputtu pinaatti pienessä määrässä oliiviöljyä. Jatka kuullottamista, kunnes pinaatti on pehmennyt ja neste haihtunut. Sammuta levy ja sekoita pinaattiin ricottajuusto, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kokoa lasagne normaalisti, aloittaen jauhelihakastikkeesta. Laita joka toiseen kerrokseen pinaatti-ricottaseosta, joka toiseen jauhelihakastiketta. Viimeinen kerros on pinaatti-ricottaseosta, jonka päälle ripotellaan runsaasti juustoraastetta.
Paista uunissa 25-35 minuuttia, tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa ja lasagnelevyt sopivan pehmeitä.