Tähteä viidestä
(0 arviota)
Piparjuuri on voimakkaan makuinen juures, jota on käytetty etenkin liharuoissa antamaan ruoalle pippurisen ja mausteisen maun. Myös lääkekasvina käytetyllä piparjuurella on perinteisesti uskottu olevan paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia niin tulehdusten kuin ruoansulatusvaivojenkin hoitamisessa. Piparjuuresta saat todellakin potkua ruokiin, erityisesti raakana raastettuna. Piparjuuren kypsentäminen pehmentää makua hieman, mutta sen omintakeinen maku säilyy silti padoissa ja kastikkeissakin.
Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Aseta paisti paistoastiaan, jonka pohjalla on ritilä, tai uuniritilälle niin, että sen alla on uunipelti, johon neste pääsee valumaan.
Sekoita kulhossa piparjuuri, suola, sinappi, silputtu persilja, pippuri, sokeri ja viinietikka. Lopputuloksen pitäisi olla tahnamainen. Hiero seosta paistin pintaan, työnnä paistomittari paistin keskelle ja laita paisti uuniin.
Kypsennä paistia uunissa n. 2 tunnin ajan tai kunnes paistomittarin lämpötila on 55-60°C. Ota paisti uunista ja laita leikkuulaudalle lepäämään 10-15 minuutiksi.
Siivuta paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoile lämpimänä!