Tähteä viidestä
(0 arviota)
Aito poronkäristys tuo mieleen lappilaiset metsä- ja tunturimaisemat, kun taas sienten umami ja metsäinen maku hierovat makunystyröitä pehmeydellään. Porotkin rakastavat sieniä, joten miksipä et valmistaisi niistä yhdessä maanläheisen makuista poronkäristystä, jossa on lisänä hieman sieniä ja yrttejä. Mikäli kantarelleja ei ole saatavilla, voit käyttää myös tatteja samaan tapaan. Suppilovahverotkin käyvät, mutta niitä kannattaa laittaa pataan hieman vähemmän, sillä niiden maku on voimakkaampi kuin kantarelleissa tai tateissa.
Ruskista poron käristysliha voissa. Ruskistamisen loppuvaiheessa pienennä lämpöä keskilämmölle ja lisää karkeasti silputut sipuli sekä kantarellit. Kuullota, kunnes sipuli ja sienet pehmenevät.
Lisää seuraavaksi mausteet ja sekoita hyvin. Kaada sekaan smetana ja lihalientä, kunnes ainekset peittyvät. Hauduta kannen alla n. tunnin ajan, kunnes liha on upean mureaa.
Tarjoile keitettyjen puikulaperunoiden tai perunamuusin kanssa!