Poron ulkofilekanapeet

Poron ulkofilekanapeet

Kauppalista

  • Rönkä Poron ulkofilepihvi 150 g
  • 2 isoa patonkia
  • Oliiviöljyä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 100-150 g piparjuurituorejuustoa
  • Ruohosipulia koristeluun
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron ulkofilekanapeet

Sulata Poron ulkofilepihvi hiljalleen jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Poista ulkofilepihvi pakkauksesta ja kuivaa lihan pinta.

Leikkaa patongista n. 1 - 1,5 cm paksuja viipaleita ja sivele niille oliiviöljyä. Levitä viipaleet uunipellille ja valmistele myös kirsikkatomaatit: halkaise kirsikkatomaatit, asettele ne uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin ja valuta niiden päälle oliiviöljyä ohuena nauhana.

Paahda kirsikkatomaatteja uunissa 225°C asteessa n. 20 minuuttia ja puolivälissä laita myös patonkiviipaleet uuniin paahtumaan.

Kuumenna paksupohjainen valurautapannu korkeahkolle lämmölle ja lisää pannulle reilu nokare voita. Pannu on riittävän kuuma kun voi sihahtaa kevyesti pannulle lisättäessä. Ruskista poron ulkofilepihvi kauttaaltaan, n. 1 minuutti per sivu (tai enintään 2 minuuttia jos et halua lihan punertavan niin paljon). Mausta ulkofilepihvi suolalla ja mustapippurilla ja nosta liha folion sisään lepäämään.

Ota kirsikkatomaatit ja patonkiviipaleet uunista ja anna jäähtyä sen aikaa kun siivutat poron ulkofilepihvin: leikkaa terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita siivuja ja kokoa kanapeet heti. Sipaise huolimattoman näköinen nokare piparjuurituorejuustoa patonkiviipaleelle ja asettele kirsikkatomaatin puolikas sekä poron ulkofilesiivu tuorejuuston päälle. Koristele ruohosipulilla ja ripauksella mustapippuria.

Mikä parasta, nämä maistuvat yhtä hyvin lämpiminä ja kylminä!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)