Tähteä viidestä
(0 arviota)
Nosta poron ulkofilepihvi(t) huoneenlämpöön sulamaan hyvissä ajoin ennen kypsentämistä ja poista poronliha pakkauksesta. Pyyhi lihan pinta kuivaksi talouspaperilla.
Kuori ja kuutioi palsternakat, laita ne kattilaan ja lisää vettä juuri sen verran että palsternakat peittyvät. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne veitsen sivulla. Lisää kattilaan laakerinlehti sekä valkosipulinkynnet ja kuumenna poreilevaksi, mausta suolalla. Keitä kunnes palsternakat ovat pehmeitä.
Sillä välin paista poron ulkofilepihvi: Kuumenna paistinpannu korkealle keskilämmölle tai kunnolla kuumaksi asti. Lisää pannulle voita, nosta poronliha pannulle ja paista molemmilta puolilta 1½ - 2 minuuttia, halutun kypsyysasteen mukaisesti. Mausta poronliha suolalla ja mustapippurilla ja nosta lopuksi folioon lepäämään.
Kaada palsternakkojen keitinvesi pois ja soseuta ne sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää nokare voita, timjamia, suolaa tarvittaessa ja notkista kermalla sopivaksi. Annostele pyreetä lautaselle kauniiksi keoksi, siivuta poron ulkofilepihvi, asettele keon päälle ja silppua koristeeksi tuoretta persiljaa.
Kastikkeeksi sopii erinomaisesti tämä balsamicokastike!