Tähteä viidestä
(0 arviota)
Poronkäristykseen saa mukavan happaman vivahteen lisäämällä sen joukkoon suolakurkkuja sekä hieman smetanaa kypsennyksen loppuvaiheessa. Tämä käristysresepti muistuttaa etäisesti stroganoffia, mutta on kuitenkin uskollinen aidolle käristykselle. Tarjoile tämäkin maukas käristys puolukkasurvoksen sekä perunamuusin kera, ja kruunaa ateria lappilaisella rieskalla.
Silppua sipuli karkeaksi silpuksi. Kuutioi myös suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Kuumenna valurautapata kunnolla kuumaksi ja lisää sen pohjalle reilusti voita. Ruskista Rönkä Aito poronkäristys voissa (voit sulattaa tuotetta huoneenlämmössä 30-60 minuuttia etukäteen, mutta voit myös lisätä sen pataan jäisenä) ja sekoittele sitä ruskistamisen ajan. Lisää voita tarvittaessa. Kun lihat alkavat olla miltei ruskistuneita, lisää joukkoon sipulisilppu. Jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan.
Pienennä lämpöä keskitasolle ja murskaa seuraavaksi joukkoon valkosipulinkynnet. Kypsennä, kunnes valkosipulista irtoaa runsaasti aromia, jonka jälkeen kaada pataan lihalientä niin, että käristyslihat peittyvät juuri ja juuri. Kun liemi kiehahtaa, sekoita käristyksen joukkoon suolakurkut ja mausta musta- ja valkopippurilla.
Hauduta käristystä vähintään tunnin ajan, jotta liemi keittyy hieman kokoon. Lisää lopuksi smetana ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
Tarjoile poronkäristys perunamuusin sekä puolukkasurvoksen kera!