Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuivaa poron paistin pinta ja hiero siihen suolaa ja pippuria. Kuumenna iso valurautapata liedellä keskilämpöä hieman korkeammalle lämmölle, lisää 1 rkl voita. Paista poron paistin pinnat kiinni kauttaaltaan, jonka jälkeen nosta paisti sivuun hetkeksi.
Pienennä lämpöä keskitasolle ja lisää 2 rkl voita. Lisää karkeasti silputtu sipuli ja kuullota n. 5 minuutin ajan. Lisää seuraavaksi kuoritut ja pilkotut porkkanat ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita jatkuvasti, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti. Kaada joukkoon olut, lihaliemi, tomaattipyre, sokeri, sinappijauhe sekä timjami ja sekoita. Jatka kuumentamista, kunnes liemi kuplii. Nosta lopuksi paisti takaisin pataan ja siirtele kasviksia sivuun, jotta paisti mahtuu keskelle.
Kypsennä matalalla lämmöllä n. 3 tuntia. Voit välillä kääntää paistin ympäri, jotta sen pinta ei kuivu liikaa.
Juuri ennen tarjoilua, nosta liha leikkuulaudalle lepäämään ja tarkista liemen maku ja paksuus. Mikäli liemi on liian ohutta, ota padasta hieman lientä esimerkiksi mittakannuun ja sekoita sen joukkoon lisää vehnäjauhoja vispilän avulla. Nosta padan lämpötilaa ja kaada jauho-liemiseos takaisin pataan. Kuumenna kuplivaksi, kunnes kastike on kyllin paksua.
Tarjoile siivutettu poron paisti padan muiden antimien sekä oluen kera!