Tähteä viidestä
(0 arviota)
Aloita keittämällä perunat. Kun vesi alkaa kiehua, lisää Provencen yrttisekoitus ja n. 1 tl suolaa. Keitä perunoita hiljalleen kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Kuumenna uuninkestävä paistinpannu levyllä keskilämmölle ja lisää voi, rypsiöljy, oliiviöljy sekä 2/3 kaikista yrteistä. Pilko perunat reiluiksi paloiksi (kuorineen tai kuorittuina, oman maun mukaan) ja lisää ne pannulle. Kypsennä perunoita hiljalleen 5-10 minuuttia niin, että öljy poreilee hieman.
Siirrä pannu uuniin ja paahda perunoita n. 30-40 minuuttia. Lisää halkaistut kokonaiset valkosipulit sekä loput yrtit. Lisää myös 1-2 tl suolaa maun mukaan ja sekoita. Laita perunat takaisin uuniin ja jatka paahtamista n. 45 minuuttia.
Kun perunat ovat kauniin ruskeita, nostele ne reikäkauhalla pannulta talouspaperin päälle, jotta öljy pääsee valumaan pois. Koemaista pieni pala ja lisää pintaan vielä suolaa jos koet sen tarpeelliseksi.